DAPL igjen, en slags presidents lovløshet og hans norske beundrere

Først gang jeg skrev of DAPL var i September under Obama. Som lot overgrepene ved Standing Rock skure og gå.

I 1851 skrev Red Cloud under en avtale med den amerikanske regjering om grenseland mellom der hvite settlere kunne reise gjennom, bosette seg, og hva som tilhørte Lakota folket. En avtale som ble modifisert i 1968, og totalt oversett på 1900-tallet da stort sett alle som var urbefolkning mer eller mindre satt i konsentrasjonsleire og ble frarøvet sin kulturarv gjennom statlige overgrep.

Etter å ha fått bekreftet norske DNBs deltagelse i DAPL gjennom deres investeringer, hvor de har trukket seg ut, og en norsk presse som har holdt sørgelig kjeft i all Trump viraken, kom det endelig en leder i Dagbladet av Inger Bentzrud gjennom et tips via omveier.

Vil takke redaktøren for endelig å ha begynt å se at det er andre ting som foregår i verden enn Trumps twitring og kald krig retorikk fra demokratene (for å deflektere det faktum at de bedrev valgfusk for å frarøve Bernie Sander’s rettmessige kandidatur, or mest sannsynlige presidentembetet som nå er okkupert av en påstått selvskapt milliardær med økonomiske interesser i DAPL med en donor som leder selskapet.

Nå har Drumpf skrevet under en direkte ordre som overkjører alt det Standing Rock folket har kjempet for. Nok engang brytes en avtale og løfter fra en amerikansk president som ikke engang gidder å skjule sin korrupsjon, og autoritære agenda.

Vi burde ha skjønt tegningen når Drumpf utnevnte Rex Tiller, sjef for Exxon som utenriksminister, og en oljeavhengig idiot fra Texas som har en stilling i DAPL og har mottatt store summer fra selskapet for å drive valgkamp – Rick Perry som sjef for et departement han ønsket å legge ned men ikke husket navnet på under klovneracet i 2012.

Hans andre utnvevnelser gir meg frysninger på ryggen for øvrig.

Det virker som om skjebnens grusomme ironi da verden og USA stod ved en korsvei i høst at indianernes verste profetier skal gå i oppfyllelse og få sitt hellige vann forgiftet av en svart slange.

De som ble utsatt for overgrep av både lokalt politi, såvel som importert politi og rettsvesen er fremdeles fanget i et gjennomkorrupt edderkoppnett av falske anklager og prosesser som minner sterkt om noen som kunne ha blitt skrevet av Kafka.

Red Fawn, en av de indianske aktivistene risikerer livstid bak murene for drapsforsøk på politiet og flere andre anklager. Selvfølgelig like legitime som monopol penger med en bevismengde som ikke ville ha holdt i en rettssak i 2 minutter om USA hadde hatt et rettsvesen som fungerte normalt.

 

Her vises klipp hvor det motsatte er tilfelle.

Til sammenligning har provokatøren fra DAPL som siktet med sitt eget skytevåpen mot lokalbefolkningen sluppet fri uten påtale.. Det er derimot en arrestordre ute mot mannen som avvæpnet inntrengeren.

Hvordan lar vi slike ting skje?

Hvorfor taler Martin Niemøller til dagens befolkning for døve ører?

Altså har lokale myndigheter satt opp en bananrepublik hvor deres agenda er klar og tydelig- å fortsette sine forfedres tradisjon med folkemord og etnisk rensing for profitt. damn the laws.

Det mest bisarre er hvordan øko-terroristene i Oregon. Bundy gjengen har mer eller mindre sluppet fri etter å ha FAKTISK truet politi og føderale myndigheter hvor de ble nærmest servert frokost ute i skauen og behandlet med silkehansker (etter å ha vandalisert land som tilhører den lokal indianserstammen), blir Lakota indianerne satt i hundebur i flere timer, og blir nektet enhver form for menneskelig verdighet eller behandlet etter loven av lokale myndigheter.

En kan lure på hvorfor. Er det fordi både sheriff, påtalemyndigheter såvel som guvernør DAPL er så gjennomkorrupte at en kan lure på om Al Capone’s arvinger har hijacket både lokale og føderale institusjoner helt siden kjøp av politikere og politikken ble lovlig med Citizen’s United?

Jeg har bevitnet en verden i gal retning etter å ha hatt et ørlite håp om at fornuften skulle seire i høst og vinter. Og det har ikke vært ordentlig vinter engang. En slags  eller nord-engelsk vinter. Verden er i ferd med å gå fullstendig av skaftene hvor falske nyheter har dominert nyhetsbildet helt siden 9.11.01, og har bare blitt verre siden, og vi har nå fått en kandidat for Jerry Springer til å diktere menneskehetens framtid og ekte nyheter blir begravd og oversett for kjendisnytt og maktmennesker som tydeligvis ikke har utviklet seg nevneverdig mentalt siden ungdomsskolen.

Jeg lever i en opp ned verden hvor skitne fossiler i jorda blir saliggjort mens planter som vokser i det fri blir demonisert og forbudt som en trussel mot menneskeheten.

En presse som forpestet forsidene med propaganda og en unik dekning av en påstått milliardær (Drumpf) mens de ignorerte reelle kandidater (Bernie Sanders fullstendig for så å skylde på hans supportere eller Putin for tapet for sin egen Wall Street kandidat (Hillary Clinton).  Norsk  presse fortsetter i samme villsporet som amerikansk presse. Lever disse i den samme bobla som de i Washington Post mon tro? Eller CNN og FOX?

Drumpf snakket under sin første tale om “we are giving the power back to you…the People” mens milliardærer satt bak ham og han allerede da hadde planlagt å overse Standing Rock folkets rettmessige arv.

Mens Drumpf snakket om “illegals”, og murer til å “beskytte” amerikanere under valgkampen, så mente han selvfølgelig ikke til beskyttelse brune mennesker som bodde i landet lenge før noen europeisk innvandrer krevde landet for seg selv etter å ha begått folkemord. I såfall, burde mannen med tyske aner deportere seg selv.

Det var rike, hvite menneskers fødselsrett til å ta andres eiendom og ødelegge deres livsgrunnlag for profitt han snakket om.

 

Derfor forutser jeg Standing Rock som et Ground Zero for den kommende amerikanske borgerkrigen. For indianerne flytter seg ikke uansett hvor mye Drumpf og hans kumpaner mener deres land tyveri er lovlig. At avtaler underskrevet av andre presidenter ikke er gyldige så lenge disse ikke passer ham. 4000 veteraner møtte opp sist gang.  Situasjonen i Bismarck og Standing Rock skal etter sigende fremdeles være spent. Et stadig tilstedeværende politikorps som tydeligvis liker deg de gjør.

Det tragiske er at majoriteten av den hvite innvandrerbefolkningen er ignorante vedrørende DAPL som flyttet oljerøret etter protester fra hvite mennesker og ikke ser noen problemer med at indianerne får sin eiendom ødelagt av same oljeselskap.

De er ignorante fordi lokal presse har en agenda: å legge lokk for alt som kunne tenkes å hindre DAPLs rett til oljerør gjennom indianerland.

Dette er imidlertid med flere av mindre andre påstander her spekulasjoner.

Men spekulasjoner med sterke indisier og empiri fra hvordan historien har en tendens til å gjenta seg og en viss innsikt i  hvordan ting fungerer i republikanerland i USA.

En annen spekulasjon jeg har er….

Hva vil komme først?

Drumpf’s riksrettssak eller borgerkrig med start ved Standing Rock?

Vil dette bli det siste slaget i den 500 år lange krigen mot urbefolkningen med total utryddelse, eller vil vi få en ny begynnelse på en slutt for hele menneskeheten vi ikke liker å tenke på hvor seieren blir kortvarig da klimaforandringen har kommet for langt hvor de siste krigene vil omhandle adgang til rent drikkevann?

Selv har jeg noen høner å plukke i mitt eget land vedrørende hele affæren:

DNB som investerte i DAPL i første omgang. Der har jeg noen fremdeles ubesvarte spørsmål.

  • Når ble beslutningen tatt med å investere i første omgang?
  • Hvor mye ble investert?
  • Ble beslutningen tatt av flere?
  • Hvorfor tok det så lang tid før de trakk seg ut?
  • Kunne DNB tenke seg å bøte litt på den skaden de har vært med på å skape ved å donere noen fete sjekker til juridisk støtte til indianerne som nå møter et Kafkask rettsvesen?
  • Hva har norske myndigheter å si om saken?

Er spent på om dette er en av grunnene til at våre egne sutrere i frepper regjeringen har en slik blind beundring for en narsissist som stort se appellerte til rasister, nasjonalister og folk som synes Hillary var for usmakelig uten å tenke på et tredjevalg.

Har FRPs sjefs-sutrer Gjedda (CTG) en kommentar til utenlandske selskaper som bruker lokale myndigheter til å bryte loven for profitt overfor lokale landeiere?

Hans pubertile beundring for den amerikanske skolebølla er ikke overraskende. Hans totale hykleri hva frepper politikk angår gjør ham usmakelig; Hans sutring kun patetisk. Ta det fra skribenten som gjennom egen erfaring kunne ha skrevet en moderne versjon av Hamsun’s Sult: Gjedda! Du ser FORDØMT velholdt ut! Magemålet ditt, og dine myke hender ser ut til ikke å ha lidd noen særlig overlast hva både arbeid eller harde bud angår!

Hadde jeg ikke visst bedre, så kunne både du, helten din Drumpf, og den forhenværende parti føreren din hatt faste roller i Animal Farm…Du kan selv se i speilet og din egen politikk hvilke roller jeg tenker på.

Hvor mye hadde du protestert om Statoil plutselig skulle begynne å grave opp i gravene til din egen familie for å legge et oljerør gjennom gravplassen, eller sette opp en parkeringsplass for en profitt basert business du selv ikke vil se snurten av?

Eller hva om en gjeng somaliere tagget dine besteforeldre graver med en halvmåne med “Død over de vantro . Allah er Stor”…?

Lurer på hva du mener er MEST provoserende. Indianere som får sine gravplasser og livsgrunnlag ødelagt av et utenlandsk selskap med multinasjonale investorer, eller å få sin kirke tagget av en gjeng rabiate Odinister som hater DIN gud så mye at de fornekter denne og mener at kirker er til for å tagges ned eller brennes slik som våre egne satanister engang hadde som vane å gjøre?

 

Og til de som måtte tro at dette er livsnødvendig olje som vil komme lokalbefolkningen til gode, eller skape arbeidsplasser lever i en illusjon. Kun et håndfull arbeidsplasser vil bli skapt. Og ingen av disse vil bli gitt til noen fra Lakota befolkningen. Oljen skal til Mexico gulfen fra Canada til bl.a. Kina. Og for å komme dit, så legges oljerør tvers over USA. Både hvite farmere såvel som indianerne merker konsekvensene av oljeselskapenes aktiviteter daglig.

Og om denne svarte slangen skulle spy ut sin gift i Missouri River, så vil det resultere i en katastrofe som langt overgår det som skjer i Flint, Michigan.

For de som ikke kjenner til oljesøls påvirkning på miljøet kan kose seg med denne:

http://www.bbc.com/news/world-africa-24839324

 

Disse spørsmålene kan gjerne besvares av enhver person som skulle være så uforvarende å forville seg inn in min lille hule, lese  dette utbruddet og fremdeles skulle støtte fossil brensel- industri og lar seg trigge av min “anti-europeiske” vinkling.  Men jeg beklager ingenting. Det er for sent å overbevise meg om å støtte avkommet til gullgravere, og folkemordere da jeg ble hjernevasket av Sølvpilen som guttunge og lærte om Geronimo og Sitting Bull  av en gammel amatørhistoriker viss store fascinasjon var indiansk kultur og historie lenge før jeg dro til USA og indianerland selv som utvekslingsstudent. Har ikke blitt ikke nevneverdig imponert av europeiske holdninger og respekt for eiendomsretten til alle andre mennesker en rike hvitinger siden dengang. Er ingen rik hviting selv. Er en fattig hviting…litt avhengig av hvordan man måler rikdom.

 

Bohemianwriter1

P.S

Og tenk dere om grådige arbeidere kunne RESPEKTERE sine bedriftseieres RETTMESSIGE KRAV til verdiene arbeiderne graver i jorda etter?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s