Arven etter Evang 2

Hvitvasking et sted, og beskyttelse av produksjon et sted, og destruksjon av produksjon et annet sted og straffeforfølgelse av resten av oss…

Millioner havner bak murene hvert år for narko. Ingen av dem bankere. De aller fleste brukere og smålangere…
Mens vårt kjære rettsvesen begår razziaer på skoler, i hjem, i parker og ved t-banestasjoner, og arresterer alt fra smålangere til slitne narkomane og den tilfeldige revejeger, så har det skjedd saker og ting i rettssalene over dammen.
HSBC risikerte å bli straffeforfulgt for hvitvasking av milliarder av dollar. Både for terroristorganisasjoner så vel som narkoligaer.
De slapp unna med en bot under bordet, og påtaleunnlatelse. Det virker som om de bedrev feilparkering på fritiden, og ikke lyssky virksomhet mens de sponser politikere som er MOT legalisering av narkotika.
Første boten de fikk lå på latterlig lave 32 000 dollar som ble betalt i 2010-11.

2012 ble et litt annet år.
Da sa banken seg enig i å betale en bot på 1.9 milliarder dollar. Det amerikanske Senatet fant ut at de hadde flyttet milliardbeløp for narkokarteller så vel som en Saudisk bank som CIA hadde linket til l Qaida Fremdeles ingen i spjeldet. I mellomtiden arresteres det millioner mennesker verden over for noe så simpelt som besittelse og bruk.
HSBC (som en gang bygget sin makt og formue på opiumskrigene, hvor de sammen med britene tok kontroll over opiumshandelen, og tvang Kina til å kjøpe opium av den engelske kolonimakten) ble etterforsket og fersket for å ha hvitvasket milliarder av dollar i narkotikapenger og terroristpenger. Ikke en eneste gikk i fengsel. De betalte en symbolsk sum (som på langt nær dekket det banken har profitert, null påtale, og ingen på påtalebenken eller så mye som et minutt bak murene). Skjønt blir du tatt med en joint, eller som langer, så risikerer du fengsel uten mulighet til å betale deg ut av det. Og hvis du er minoritet, så blir minoriteten din stemplet som ”narkoforbrytere”.
Og hva terrorister, og ekstremister angår, så bryr dagens ekstremister som langer seg fint lite om religiøs puritanisme. De kjører rundt i fine biler, snorter kokain, tyller i seg sprit, og reiser ned til Midtøsten for å krige mot ”de vantro” på narkopenger som ellers kunne ha gått til fellesskapet gjennom lovlige utsalg.

Bankene slipper påtale. Bønder, smuglere, smålangere, og brukere blir forfulgt og sine liv ødelagt av forbudspolitikken.

Det paradoksale her, er at mens USA er travelt opptatt med å brenne faunaen i Sør Amerika, så beskytter de Nord Alliansens opiumsavlinger i Afghanistan, og de ødelegger Taliban sine. Og de kaller det ”krigen mot terror” og den eldre ”krigen mot narkotika”.
Norske styrker i Afghanistan er altså i praksis med på å beskytte narkokonger med samme moral som Taliban mens norske myndigheter med politiets hjelp forfølger narkomane som om de skulle vært ”public enemy no. 1”..
Kan noen hos de ansvarlige myndighetene som skal beskytte oss mot oss selv forklare rasjonaliteten i dette?

For om noe, så besitter vår justisminister Anundsen farlige holdninger som vitner om alt annet enn objektivitet eller modenhet nok til å ta tak i temaet. I det minste foreslo riksadvokaten avkriminalisering i sin tid. Men han talte for døve ører.

Morten Alme

Som vil måtte trenge massevis av jointer for å forsøke å forstå den jevne mentalitet hos våre folkevalgte som aldri selv har noen intim kjennskap til planten.

Kilder: NY Times, Huffington Post…

http://www.huffingtonpost.com/2013/12/18/hsbc-terrorists_n_4467329.html

http://www.nytimes.com/2013/01/03/opinion/how-bankers-help-drug-traffickers-and-terrorists.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s