Islam – En historie i kontekst – et budskap til NDL!

Man snakker om Islam som en svøpe i Europa. At ørkendogmer og abrahamittiske myter så og si har utspilt sin rolle, så har islam, og den islamske kulturen fått ufortjent mye pepper.

Historisk sett, har Europa fått mye av sin kulturarv fra den islamske kulturen. Renessansen ble påvirket av arabisk og islamsk hang til å ta vare på, og videreutvikle de klassiske gresek ideer. Vi har vårt tallsystem fra den islamske kulturen. vi har mye av vårt skrfitspråk fra den arabiske kulturen.

Så for de som fremdeles måtte leve i den forvirrede tilstand og si at vår kultur stammer kun fra den angelsaxiske og den germanske er feil. Man ser kun det man ønsker å se, og lever i en svart-hvitt verden.

Noen våger å si dette, og man vil garantert få en eller annen fjott fra EDL, eller NDL, eller SIAN som vil hardnakket komme med idiotiske ad hominems, som for eksempel at å akseptere visse historiske fakta er som å bifalle sharialover, konebanking, henging av homser, og steining av apostater.

Faktum er at mens Europa lå tilbake flere hundre år tilbake for den arabisk-muslimske kulturen, blomstret vitenskap, arkitektur, poesi, og utvikling av ideer. Mens det kristne Europa tydde til bønn, avlatskjøp, og benrester for helbredelse av sykdommer, fant islamske vietenskapsfolk ut at pesten ble spredd gjennom små partikler og bakterier og virus.

Mens det kristne Europa var innhyllet i overtro, barbari, kirkelig tyrannisk makt som holdt et helt kontinent i lenker, blomstret den arabiske kulturen.

Bankvesen, handel og toleranse var noe som vi har fått av den islamske kulturen.

Vi kan takke den islamske kulturen for vårt kapitalistiske system. Den toleransen som eksisterte i det gamle Spania må ha vært uhørt den intolerante, eneste “rettro” pavestaten.

Så om mørkredde islamofober fremdeles mener at Cordoba var et symbol for islamsk seier, sharia, konebanking, og undertrykking av andre trosretninger er enten bevisst ignorante, idioter, eller kan rett og slett ikke lese.

Hva koranen selv inneholder av tåkehistorier er en annen sak. Koranens innhold, og krav om dogmatisk tro er en annen sak. Der faller Islam innunder det abrahamittiske, monoteistiske åk, og sidestiller seg med bibelens og Toraens mirakelhistorier, som igjen stammer fra andre ørkenmyter. Det er f.eks. få muslimer som tør å diskutere Allah som en førislamsk månegud.

Men det er ikke hvor jeg vil hen idag. Hvor jeg vil hen med disse, er å ta hull på endel myter skapt av mine egne deliriske landsmenn som fornekter historien, og bruker koldtbordsprinsippet når de blir møtt med kunnskap som ikke passer i deres todimensjonale verden.

Når det er sagt, så har radikale muslimer lite til felles med Salahadin som lot de kristne og jødene leve etter at han inntok byen. Våre forfedre slaktet ned tusenvis av “vantro” i Jesu navn. Dogmer i radikalismens navn har lite å gjøre med den kunnskapen og toleransen deres forfedre i troen stod for.

I vår redsel for at islam skal erobre Vesten, bomber vi og okkuperer deres land. I vår blinde tiltro til egen fortreffelighet, mener vi at napalmbomber, fosforbomber, klasebomber, bokbrenninger og tvang er mere humane metoder enn steininger og selvmordsbombere som kun sluker sine deliriske imamers svovelprekener.

Når det er sagt, så har islam blitt shanghaiet av en morderisk ørkenprest og en banda røvere som etterhvert bekjente seg til den radikale prestens lære. Denne “læren” er den dominerende i Saudi Arabia idag. Den kalles wahabbismen, og er like intolerant og korrupt som det gamle kristne Europa. Og like blodtørstig.

Saudiene og deres svovelprest Wahabbi har kuppet Islam, og den toleransen den engang stod for. Og de er vel finansiert av både amerikanerne, olje og de gamle europeiske kolonimaktene.

Hvor mye makt skal vi la en liten elite, og en flokk rabiate ekstremister uansett farge og ideologi?

Bohemianwriter1

Advertisements

25 responses to “Islam – En historie i kontekst – et budskap til NDL!

 1. oi nå “sa” du det høyt. Er overasker over manglende kommentarer her. Men sanheten er ingen vil høre historiske fakter når det gjelder Islam, ikke engang muslimene selv (mange av dem)
  Som jeg selv pleier å si, ikke skyld på religion, skyld på mennesker. Med hvar dag som går blir jeg mer og mer overbevist om at enkelte blir så overbevist om sine egne blinde meninger og plutselig har vesten funnet en felles fiende som alle er enig om at må utryddes.
  Kultur, religion, politik blandes inn i en bolle…
  Uansett takk for fin artikkel.

  • Heheh!

   Artikkelen er rykende fersk fra pressa. Regnet ikke med at folk ville gå mann av huse for å lese om historie, religion og kultur når de er for opptatt med å demonstrere, eller gjøre skiene klare for påsketuren, eller bare gå rundt å være redde for burkaer og imaginære selvmordsbombere.

   Kommentarene vil nok komme, om trollene lar seg lokke ut i solskinnet….

   • Når det gjelder radikal islam, så ligger det alltid historie bak den. Et godt eksempel Tsjetsjenia: Den krigen handlet aldri om religion, men om uavhengighet, senere om olje og diamanter og deretter om makt. Uskyldige mennesker ble drept, mens Russland forsikret vesten om at dette var en indre konflikt og at de har kapasitet å håntere den. Men hele Russland var i krig med ca. 500 000 (- barn, kvinner og eldre) i over i over 7 år, begynte folk å miste håpet. La meg først si at tsjetsjenere er ikke typiske muslimer, du ser ikke engang på dem at de er muslimer. Unge og barn vokste opp i krigen, uten skolegang, uten å se annet enn eledighet. Dere eneste fiende var Russland. Når alt ver på det verste, etter 11 september, erklarte Russland krig mot terror (plutselig ble tsjetsjenere terrorister) og dette etter at de fleste i krigen var girilja soldater som fikk betalt for å holde krigen gående. og tenk dere, når du har mistet alt og sitter der uten mulighet for framtid, og det eneste du har er troen. Så kommer noen å lover deg støtte og hjelp. Det var det radikale grupper gjorde. De lærte 15-16 åringer alt. Når stormakten kommer til din lille land og begynner krig, så forventer stormakten at det blir aldri motangrep og at de vil aldri merke krig.
    Jeg husker godt, hvordan 18 gamle russiske soldater banket gråtende på døren vår, de var slitne og sultne og mor lagte mat til de og ga them klær. Og hvordan de sa at de ikke forsto hvorfor de var der.
    Slik foregår det i virkeligheten og det som vises i media kommer ikke engang i nærheten av det!

   • Godt obsververt.

    Fanatisme har opphav i flere ting:

    Krig
    Fattigdom
    Undertrykkelse
    Religiøse dogmer (se hvor villige man var for å fore livet for pavestaten om man ble lovet evig frelse for å drepe hendinger i Jesu navn)

    Religion er intet annet enn et verktøy for å kontrollere befolkningen, og for at denne skal gjøre eliten enda rikere og mektigere.

    Derfor setter jeg en annen standard på f.ek.s afghanske bønders bønnerop enn påstått velutdannede svovelpredikanter fra USA.

  • Ja fyttikatten at man skal få informasjon fra noe annet enn partiboka, krigsoverskrifter om blondiner som har fått nye pupper, og den sedvanlige partikjeklingen…

   Lykke til i ditt tilsynelatende innholdsrike liv. Så får vi som ikke har noe liv gjøre tenkingen for deg….

   MVH
   Bohemianwriter1

 2. Jeg liker egentlig ikke hatkommentarer, men siden du har slengt deg på trenden, tenkte jeg å gjøre et unntak.

  Først: “Hvorfor er DU så sykelig opptatt av hva platinablondiner holder på med og hjernetomme fjortiser liker å høre på?” Er dette ironisk skrevet, eller har du faktisk så lite selvinnsikt at du ikke ser at det spørsmålet burde vært stilt deg?

  Så lurer jeg på et par ting: hva er det du pleier å lese og se på tv som har så enorm intellektuell verdi? Leser du bare fakta? Bruker du aldri tid på noe bare fordi det er god underholdning? Har vi ikke lov å bruke 10 min i uka på lese en blogg som får oss til å le og som faktisk klarer å sette ord på noen av de vonde tankene og følelsene noen av oss har? Eller tror du ingen av linniiie-leserne går på skole, eller leser bøker og nyheter? Tror du alle de som klikket seg inn på denne bloggen etter å ha lest kommentaren din tenkte: wow! dette visste jeg ikke!

  Jeg har ikke noe i mot deg eller den “innsiktsfulle” bloggen din. MEN jeg har noe imot at du, fordi du deler allmennkunnskap og mainstream-meninger, tror at du er så sykt mye bedre enn alle andre, og at du har rett til å gjøre narr av folk som ikke har akkurat de samme verdiene som deg.

  Det er faktisk latterlig at DU skriver om toleranse…

  • Kjære Anonym.

   Det var hyggelig at du tok deg tiden til å svare på mitt beskjedne bidrag til det noen kaller for en kulturkrig.

   Utover det, har jeg ingen fjerneste idè hva du snakker om, og hvem du snakker for…

 3. Islam er en religion som er fundamentalistisk. Den er ikke kuppet av fundamentalister. Konflikten kommer når islam møter Vestens sekulære verdier.

  Dog er det viktig å nevne at hatet mot Vesten blir forsterket gjennom kriger ledet av USA. USA har selv gitt økonomisk støtte og opplæring av fundamentalister i Pakistan og Afghanistan. Hvorfor? Det lå den gang i deres interesser. I dag har USA med NATO vært i krig mot taliban siden 2001. Men de støtter samtidig på nytt fundamentalister. Det er de klanene som kriget mot taliban som har makten. For den jevne borge spiller det derfor liten rolle. Taliban eller den USA støttete regjeringen.

  • Stammetilhørighet ligger nærere enn boklig lærdoms dustete snakk og geopolitiske interesser og overhodet av det religiøse skismet…

 4. Hallo Strider!

  Det var utrolig mye bra her inne nå, du har virkelig fått spisset pennen din ser jeg.Er det så at du ikke kommer inn på vgd igjen? Det er manko på skrivekyndige der inne vettu!!Jeg skal få lest artiklene dine,det tar bare litt tid å laste de opp, det gamle treskeverket av en pc jeg har bruker et lysår på synliggjøre skriften din.Arrgg. 🙂

  • Du får lokke inn patriotene hit.

   Her inne er det i det minste “No Holds Barred”…

   Løpet er slik: Ingen nåde vises fra denne kanten! Ingen nåde vil bli forventet! Sensur er et fyord og blasfemi!

   Og gammel drukkenskap har fått en gjeskapende betydning…

   They call me the Strider for something…

  • Ikke i det hele tatt! Så sant ikke radikale krefter innenfor og utenfor setter menneskets urinnstinkt i sving.

   Det er grupper innenfor både kristendommmen og islam som gjerne henger seg opp i de viktige detaljene om hvem som skal få lov til å bære den store hatten og den feteste ringen som gjerne vil fanatisere eller temme utfra eget forgodtbefinnende.

   -Religion som dogme i seg selv, er totalt ubrukelig.

   Religion som åndelig krykke er like ubrukelig. Når alt kommer til alt, så sverger de fleste til en eller annen mytefigur som om det i seg selv skulole være en magisk handling.

   Vesten har ikke vært truet av islam siden Voltaire & co. tok knekken på kristendommen på 1700-tallet.

   Hvordan kan kunnskap, så sant den er riktig brukt være noe underdanig for eldgamle ørkendogmer?

   En kulturs framveks kommer enten ved støtte, eller ved motstand mot de gjeldende regler og normer. Menneskets framskritt kommer ikke som følge av enstemmig flertall, men oftest gjennom strid og motstand.

   Dette har lite med selve begrepet islam å gjøre, men med den menneskelige natur å gjøre.

   Det opplyste mennesket har intet å frykte fra noen gamle ørkendogmer eller fra invasjonshærer fra Mongolia….

   Strider_1

   • Nettopp, det er menneskets natur som alltid ligger bak, det er alltid et vrengbilde som skapes.Religion er et slikt bilde, en fasett med stort sett ubrukelige flater, som i tillegg lager grobunn for radikale.De sanne ekte verdiene trenger overhodet ikke religion for å eksistere, det vil alltid være en utfordring. Selv mener jeg at søken etter noe utenfor seg selv, noe større om du vil,er en høyst personlig ting som ikke finnes i en bok, og det har aldri noe med lover, regler, påbud etc og gjøre, men en oppfattelse av omgivelsene rundt seg som får en til å bli mer bevisst, og noen ganger sveve i skyene, men det er en annen historie:)

   • Å sveve i skyene er en menneskerett hver og en av oss har.

    Det normative har alltid stått i veien for vår sjelelige utvikling.

    Det normative, det dogmatiske vil lalltid være det motsatte av det stakkato.

    Mennesket er i sin natur fryktsom, men er avhegig av det dynamiske for å komme seg videre.

    Intet godt kommer av inngrodde ideer eller inngrodde dogmer….

 5. Hverken Islam eller annen religion truer Europa, la folk tro på det de vil. Religionen i seg selv skader ingen, derimot gjør det enkelte som bruker religion som våpen. Fundamentalister bruker islam som våpen og Vesten bruker islam som våpen. Europa trenger en felles fiende så de beste er å ha en fiende du ikke kan bevise eksisterer.
  Jeg er selv muslim, og veldig religiøs. Men det er noe mellom meg og min Gud. Mine religiøse meninger skal ikke påtvinges andre.

  • Godt svar.

   Og lever i den evige vandring uten tro på noen dogmatisk gud beskrevet i koranen eller bibelen. Godhet, omtanke og nestekjærighet kommer innenfra. Denne er ikke et resultat av en eller annen form for monoteistisk himmelnisses påbud.
   Og det er dette som er kristendommens og islams store problem. Deres lefling med ondskapen. Deres lefling med intolerante dogmer. Deres krav på monopol om en evig universell sannhet som kun kunne ha blitt åpenbart i et par bøker, åpenbart av et par sinnsforvirrede sjeler som har fått det for seg å leke profeter.
   Muhammed var en ørkenrøver! Om enn en ørkenrøver, en ørkenvrøver med et snev av sosial samvittighet under sin samtid. Dette gjør ham ikke til en profet. Koranen gjør ham ikke til profet trass i milliarder av menneskers krav om hans status som profet.
   Mine litterære forfedre tok knekken på kristendommen i Europa. Islam vil gå samme veien. til historiens skraphaug, og på museum, der de hører hjemme. Hvorfor? Fordi islam i likhet med kristendommen ikke har et tøddel av åndelig verdi å levere. Begge dødskulter er preget av dogmer, lovbøker og irrelevente partytricks vil kaller for “mirakler”.
   Bibelen og koranen får Maos lille Røde, og Stalins forfølgelsesmani og evige krav til blind dyrkelse til å minne om barnahagebarn som terroriserer andre barn. Islam og kristendom krever totalt orwelliansk overoppsyn med dette.
   Islamister bruker islam som våpen. Vestlige makter bruker islam som våpen. Mektige mennesker bruker religion som våpen for å opprettholde sitt sosialt urettferdige system for undertrykking. Muhammed mistet sin påberopte status som Jahwes profet den dagen, det minuttet noen ble slaktet i hans navn.
   Menneskelighet, barmhjertighet har intet til felles med religiøse dogmer. Disse egenskaper eksisterer på tvers av bibelvers og suraer.

   Jeg bruker religion og skrivekunst som våpen på å ta knekken på den klamme forbannelsen religion har forpestet vår verden med….

  • A youth of revels breeds an age of care.
   Wise are the people, who in peace prepere Their fleets and armies for the distant war, Who ne’er in treaties and conventions trust, Nor leave the sword, though it be sheath’d, to rust. Soner or laiter, treads upon the heals of the wilfullerness when wayward disbedience in the pride of youth, scorn wisdom’s precepts, and the curb of truth. Laugh at it, and her sagest rules. And holds restraints the doting fits of fools. They thoughtless rush, where folly leads the way, where evils throng, and vicebolds lordly sway. yet hoary age by long experience knows, where vices flourish, and where evel grows. Whit cautions fondness for the budding mind, Wharns from the path, where ill with ill’s combin’d. Whilst heedless youth, in all the pomp of pride, spurn at his prudence, and his laws deride. afew short years dispears the dazzling shade, Whit fame exited, and which transports made, Wearied and pall’d and pleasure’s fleeting joys, whitch madness raves for, and which health destroys, Too late they find, by sage minds taught, The rules of age with tru wisdom fraught. That he was humbling the proud and exalaiting the humble? We should either not speak to kings at all, or we should give them good advice, and speak truth. Or to be much happier (daimon) than other men as the fulness of the sea was superior to the rivers? No the lazy are the locusts of the land or this uncertain life. or less those fortuned mark of malice making them higher than they are. The nearer the thunder they become. And the last: Inactive wishes are but waste of time, And withhout efforts, pray’rs themselves a crime: Vain are their hopes, who miracles expect, And ask from heaven what themselves neglect. So what becomes the reverence insensible degress for the religion? They have come within one step of laghing at it. But a wise, will not undertake anything whitout means answerable to the end. (Its like a spider building net to catch swallows. but the byrds can easely break trough the work, and easely fly away whit the net. The aracno says: Well, bird-catching is non of my talent, I perceive, returning to her old trade of catching flies again.http://www.youtube.com/watch?v=ZiA1XBXAE6U

  • Could be as in “potential”, or should be, or something else?

   And why would a big corporation have any interest with a small gorillablog like mine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s