Åpent brev

Jeg er en fattig skribent (se for dere en moderne versjon av Hamsuns Sult, eller Bjørneboes Blåmann) som har et par ting å ta opp:

 

Helsevesen, kriminalpolitikk, byråkrati, maktmisbruk og korrupsjon…

 

Hvorfor har vi ikke et gratis helsevesen i Norge slik de har i Storbritannia?

 

Der får man ingen regning eller blir oppfordret til å betale noe som helst om man skulle tenge en legetime. Med andre ord: Hvorfor helse for profitt i Norge når man ikke har det en del andre steder?

 

Hvorfor har man klart å bygge opp byråkrati istedenfor å bygge den ned? Hvorfor denne evindelige tredemøllen som NAV har vist seg å være: Totalt inkompetent og nærmets menneskefiendtlig?

 

————————————————————————————————————————————————–

 

Hvorfor har dere ikke slettet straffelovens paragraf 162A?

 

Hvorfor er dere med på opprettholde en drakonisk lov som er en skam for alle land som våger å kalle seg et demokrati, og som dessuten skaper masse mer problemer enn den løser?

 

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/1693389.html, http://no.wikipedia.org/wiki/Psykoaktivt_stoff#Diagram_over_psykoaktive_stoffer

 

Med det mener jeg, hvorfor tviholdr dere på gamle fordommer og feilaktig informasjon for fremdeles å behandle et offentlig helseproblem som et kriminalpolitisk problem?

 

Jeg er i likhet med store tenkere som både Bjørneboe, Abraham Lincoln og Nietzche og 250 000 velgere en ivrig cannabis nyter. Denne en “droger” som har blitt brukt som medisin og nytelsesmiddel i over 5000 år har blitt ufortjent demonisert av alle partier og regjeringer siden 1950-tallet.

 

På hvilken måte har deres politikk vært vellykket i forhold til f.eks. Nederland og ALLE land som har lempet på en drakonisk politikk som skaper fler problemer enn den løser?

 

Hvorfor følger dere ikke faglig kompetanse selv om disse kommer til andre konklusjoner enn det dere ønsker?

 

Hvorfor får dere meg til å tenke på Richard Nixon når han istedenfor å følge ekspertenes råd, og kjørte en enda hardere linje som mer eller mindre gjorde Vietnam veteraner til den nye fienden?

 

På hvilken måte skiller denne politikken seg fra deres forrige forbudstid?

 

Hvis dere vil fjerne årsakene til masse kriminalitet, så bør dere se litt nærmere på hvilke faktorer som sannsynliggjør et lovbrudd. som f.eks. all den kriminaliteten et forbud mot en plante fører med seg.

 

Et forslag: Legaliser alle typer droger, men sett dem i forskjellige kategorier! Staten vil spare over 15 milliarder kroner kun på straffeforfølging! Ved lovlige utsalgssteder av f.eks. cannabis og salvia divonreum vil tilføre statskassen minst like mye vært år! Folk slipper å bli stigmatisert! Milliarder til forebygging, behandling, rehabilitering og for en gangs skyld sannferdig informasjon vil komme bli en bonus, samt at det maktmisbruket dere er med på opprettholde vil forsvinne! Ved full legalisering, det nytter ikke å bare kjøre halvveis, og det er mange ting som man må få på plass for at det skal bli vellykket, vil spare utallige mennesker for unødvendige lidelser.

 

Når det er sagt, så har cannabis planten utallige bruksområder, og ikke bare som “narkotika” og medisin. Jeg synes det er merkelig at dere har et så anstrengt forhold til en plante som er ubestridt den substansen som har flest bruksområder av av alle ålanter som vokser på jorden. Hvorfor hører dere ikke på fornuft og ekspertise framfor følelsesladet sludder som kun er bygget på ffrykt, fordommer og en petrvers trang til å bestemme hvordan mennesker skal leve sine liv?

—————————————————————————————————-

 

Når skal dere slutte og lyve til egen befolkning og bedrive regelret maktmisbruk mens dere unnskylder dere selv når dere blir tatt i fusk? Hvorfor gir dere dere selv skattelettelser, mens f.eks. sosialsatsene er umulig og leve av? Hvorfor gjør dere Norge et vanskeligere sted å leve for tusenvis av fattige, både kunstnere og de svakeste? Er det den biten av vår kristne kulturarv dere har klart å ta best vare på?

 

Hvorfor slipper Gro Harlem Brundtland unna når hun har mottatt flere hundre tusen kroner hun ikke var berettiget til mens det forventes at en alenemor kjenner til  reglene bedre og blir straffeforfulgt for dette?

 

Dette er en slik sak som ødelag mitt forhold til min forlovede i Belfast.

 

Hvorfor slipper dere unna straff mens dere krever noe annetav deres stemmekveg?

 

Hvorfor er det verre å røyke cannabis enn å bedrive den reneste svindelen slik noen av deres partiledere har blitt tatt for?

 

Hvorfor har dere en slik suveren forakt for frihet og demokrati?

 

Jeg vil oppfordre dere til å lese hva jeg har å si om visse saker og ting om dere tydeligvis ikk mener er viktige nok, men som har en daglig sterk innflytelse på hundretusenvis av mennesker.

 

Utfyllende svar tas imot med takk, gjerne på min egen bloggside. Mitt eget organ for full ytringsfrihet.

 

https://bohemianwriter1.wordpress.com/

 

MVH

Morten Alme

 

Skribent og dissident

Advertisements

One response to “Åpent brev

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s